A színek világa kiemelt szerelem nálam a szépségiparon belül (és kívül), s mivel az “év színe” idén rendkívül felkapott lett, a korall árnyalatokat pedig folyamatosan kérik a kéz-, làbápoló szakemberektől, ezért jöjjön pár sor színelméleti nézőpontból vizsgálva. Segítsétek tudatosan a színek választásában vendégeiteket, akár gél lakkról, akár egy szép cipő színéről legyen szó!

KORALL

Ez a különleges fáradt-vörös, (egy kis lazac behatással) tipikusan az a szín, amit előszeretettel használ számos nagy cég  pirosítókban, bronzosítókban, rúzsokban, szemhéjfestékekben, lakkokban, gél lakkokban. Miért szerette meg rögtön mindenki ezt a színt? Ez egy gyönyörű és szépséges meleg árnyalat, jó érzés már csak ránézni is. Persze ha megfelelő színtípusú egyén viseli. Mert ugye (évszakelmélet) vannak a hideg (tél, nyár) és meleg (tavasz, ősz) színtipusú emberek, s a korall bizony kizárólag a meleg színtipusokon mutat. (Megj.: hogy egész pontos legyek, leginkább a tavaszokon). Ebből a színtípusból pedig nagyon kevés van a hazai vendégeink között. 

A tavaszok azok, kiknek bőre általában aranyló tónusú, sok esetben szeplős. Hajuk (eredeti) szőke, vörös vagy világosbarna, de szinte mindig vöröslően fénylik. Tehát saját színeik világosak, melegek és élénkek, s a rendkívül üde megjelenés jellemző rájuk. Hírességek közül tavasz típus például Nicole Kidman, vagy Kate Hudson. 

A hivatalos magyarázat szerint, azért “van szükségünk” erre az árnyalatra, mert a szakemberek szerint a mai rohanó, felgyorsult világunkban igazán jól jön egy meleg, meghitt, lágy szín. Mindez szuper tehát a meleg színtipusoknak, de egy hideg telet fáradtnak, a hideg nyarat sápadtnak mutatja, így nekik tiltólistás. Amit sokan nem gondolnak, az előnytelen színeket nem csak az arcunk közelében illik kerülni, de például egy hideg színtípusú kéz is meglehetősen furán mutat egy meleg árnyalattal. Szóval tavaszok hajrá, ez a ti évetek lesz, a többiek pedig becsempészhetik például a lakberendezésbe a korall árnyalatot!